Zbiórka

Zbiórka2019-04-04T10:09:09+01:00

Winda na Fromborskiej

Winda na Fromborskiej

Centrum Pomocowe Caritas im. Jana Pawła II to ogrom wsparcia dla osób starszych oraz chorych.

Na co dzień realizujemy wielkie dobro, jakim jest niesienie opieki, rehabilitacji, a nade wszystko uśmiechu i towarzyszenia osobom potrzebujących.

Mieszka u nas 120 osób starszych oraz wymagających całodobowej opieki, gościmy ich osoby bliskie, zatrudniamy 90 osobowy zespół, codziennie na rehabilitację przychodzi do nas kolejne 50 osób. Budynek mamy duży, aby wszyscy odnaleźli wygodne miejsce dla siebie, jednak posiadanie tylko jednej windy jest dla nas dużym utrudnieniem. Aktualnie jesteśmy po wymianie dźwigu w starej windzie, a teraz konieczna jest budowa drugiego szybu. To nie fanaberia, a realna i podstawowa potrzeba.

Na każdym piętrze, przy windzie mamy ławeczki, dla oczekujących. Faktycznie zrobiło się z tego miejsce spotkań, ale proszę sobie wyobrazić czas posiłków, czas wspólnych zabaw, zajęć, a do tego wszystkiego jeszcze pracownicy medyczni, transport chorych i wszystko przy pomocy jednej windy.

Bardzo prosimy o wsparcie przy tak ważnej dla nas inicjatywie. Serdecznie dziękujemy za  każdą złotówkę, która przybliża nas do realizacji tego niby przyziemnego marzenia, które jednak jest w stanie nas oderwać i unieść aż na 3 piętro naszego Domu.

Proponowane wpłaty

Informacje o prywatności

Drogi Użytkowniku, W związku z wejściem w życie 25 maja 2018 roku, ROZPORZĄDZENIA PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), chcemy przekazać Ci kilka informacji: Przede wszystkim zależy nam na zachowaniu Twojej prywatności oraz bezpieczeństwie Twoich danych osobowych oraz informacji dotyczących Twojej aktywności w sieci, a także na zapewnieniu Ci możliwości realizowania wszystkich przysługujących Ci w związku z RODO praw. Jakie dane będziemy przetwarzać? Serwis może zapisać informacje o parametrach połączenia (oznaczenie czasu, adres IP), poprzez zapisywanie technicznych logów na poziomie serwera www Kto jest administratorem Twoich danych? Administratorem Twoich danych jest Caritas Archidiecezji Gdańskiej, al. Niepodległości 778, 81-805  Sopot, dalej zwana Administratorem. Dlaczego chcemy przetwarzać Twoje dane? Twoje dane przetwarzane są przez nas, aby uzyskać pomiary statystyczne, oraz by zapewnić większe bezpieczeństwo, a tym samym wykrywać ewentualne nadużycia. Dane nie będą przekazywane do państw trzecich. Jakie są podstawy prawne przetwarzania danych? Przetwarzanie Państwa danych osobowych odbywa się na podstawie art. 6 pkt 1 lit. f.) RODO. Administrator Danych Osobowych powołuje się na prawnie uzasadniony interes, którym jest analityka internetowa strony www, aby usprawnić jej działanie oraz analiza odwiedzin. Jaki jest czas przechowywania Twoich danych? Pobrane przez Nas dane będą przechowywane przez okres 12 miesięcy, licząc od dnia połączenia lub nieudanej próby połączenia, a z dniem upływu tego okresu dane te niszczyć, z wyjątkiem tych, które zostały zabezpieczone, zgodnie z przepisami odrębnymi, na podstawie art. 180a ust. 1 pkt 1 ustawy o prawie telekomunikacyjnym z dnia 16 lipca 2004 r. (Dz.U. z 2004 r. Nr 171, poz. 1800, z późn. zmianami)  Jakie są Twoje prawa w stosunku do danych? Masz prawo dostępu do swoich danych, w celu ich sprostowania i usunięcia oraz żądania ograniczenia ich przetwarzania ze względu na swoją szczególną sytuacje oraz wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, a także (w wypadku udzielenia zgody)- wycofania udzielonej zgody w każdym momencie, przy czym cofnięcie uprzednio wyrażonej zgody nie wpłynie na legalność przetwarzania przed jej wycofaniem. Z kim kontaktować się celu realizacji swoich praw? Z Naszym Inspektorem Ochrony Danych, poprzez pocztę mailową: iodgdansk@caritas.pl, lub tradycyjną, przez siedzibę  Administratora: Caritas Archidiecezji Gdańskiej, al. Niepodległości 778, 81-805 Sopot