Jeszcze na dobre nie zaczęła się akcja Szkolne Ołówki Caritas a już otrzymaliśmy pierwsze dary… jak to się stało? – opisali sami darczyńcy: Od kilku lat panuje moda na wręczanie różnych drobiazgów, zamiast kwiatów, podczas składania Młodej Parze życzeń pod Kościołem. Przyznamy szczerze, że bardzo nam się ta moda podoba.
Ogromne ilości kwiatów, które goście wręczają młodym pod kościołem, najczęściej bardzo szybko po weselu więdną i po kilku dniach trafiają do kosza. Pożytek z takich kwiatów niewielki a można przecież  pieniądze na nie poświęcone wykorzystać w bardziej pożyteczny sposób.
Pragnąc, aby nasz wyjątkowy dzień miło wspominali także Ci, którym brakuje szczęścia na co dzień postanowiliśmy zrezygnować z kwiatów na rzecz przyborów szkolnych, które moglibyśmy przekazać najmłodszym. Nasz pomysł spotkał się z ogromną aprobatą ze strony gości weselnych, dowodem czego były liczne komplety kredek, długopisów, ołówków, farbek, zeszytów, bloków, piórników, jak również tornister.
Mamy nadzieję, że dzieląc się naszym szczęściem wywołaliśmy uśmiech na twarzyczce niejednego malucha!
Pozdrawiamy i życzymy miłego powrotu do szkoły!

Anna i Dariusz Brzóska

Zapewniamy, że wszystkie te przybory trafią do dzieci, które je najbardziej potrzebują i z pewnością niejedna buzia będzie uśmiechnięta….
Serdecznie dziękujemy Młodej Parze i Ich gościom za wszystko to, co w szkole jest poptrzebne!