Jak trudno wdrożyć się do codziennej pracy po miesięcznej przerwie wakacyjnej doskonale wiedzą uczestnicy WTZ Caritas w Krzywym Kole. Dlatego też 20 sierpnia 2010 wybrali się do oliwskiego ZOO , aby choć przez chwilę poczuć ponownie atmosferę letniego luzu i zabawy. Wyjazd ten okazał się  bardzo udany. Pogoda i nastroje dopisały w 100 %. Oprócz walorów rekreacyjnych wizyta ta miała również charakter edukacyjny. Uczestnicy mieli okazję zdobyć trochę praktycznej wiedzy na temat hodowli zwierząt, nawet tych najbardziej egzotycznych, bo pochodzących z dalekich kontynentów. Dodatkowym urozmaiceniem była roślinność, która  zaskakiwała wszystkich swoją różnorodnością.Przyznajemy, że największe zainteresowanie u naszych podopiecznych wzbudzały długoszyje żyrafy, słonie oraz drapieżny tygrys.Po długiej i niestety dość męczącej wyprawie czekała na wszystkich nagroda w postaci pysznych owocowych lodów. A zatem wycieczka udała się…..