Od wczoraj jesteśmy już w pracy,  nasz urlop powoli będzie odchodził do sfery wspomnień ( niestety !! ) Ale póki co z ogromnym entuzjazmem dzielimy się między sobą  wrażeniami z wakacyjnych wyjazdów, z tego  co było miłe i radosne. Wsłuchując się w te wszystkie opowieści okazuje się, że ze wszystkich ust płyną  wspomnienia  naszej  warsztatowej wycieczki do Sobieszowa,  która odbyła się w dniach 17-22 czerwca. Świadczy to tylko o tym , iż wyjazd był bardzo udany i na długo zapadnie w naszej pamięci oraz w naszych sercach. Już sama nocna podróż pociągiem dla niektórych była dużą atrakcją. A tam na miejscu atrakcja goniła atrakcję . I tak pierwszego dnia zwiedzaliśmy Western City w Karpaczu, gdzie mogliśmy postrzelać z łuku, rzucać lassem oraz nożem. Zaprezentowano również widowiskowy pokaz kowbojski. Drugiego dnia zwiedzaliśmy z kolei Indiańską Wioskę Canoe w Szklarskiej Porębie. Zapoznawaliśmy się z życiem Indian, wykonywaliśmy łapacze snów oraz piekliśmy kiełbaski na ognisku. Kolejną atrakcją były zjawiskowe Kolorowe Jeziorka oraz Ogród Japoński w Przesiece. Swoim pięknem oraz historią zauroczył nas Zamek Książ w Wałbrzychu. Z kolei Zamek książęcy Chojnik zaoferował przepiękny widok z wieży. Można by jeszcze długo, długo, długo pisać, ale przecież wszyscy wiemy, że słowa nie zawsze są w stanie oddać tego co chcemy przekazać. Dlatego też zachęcamy wszystkich – jedźcie do SOBIESZOWA !