W grudniu w ramach realizacji programu „Razem mamy więcej – czyli międzypokoleniowa aktywność na rzecz osób starszych” członkowie Parafialnego Zespołu Caritas z parafii pw. Podwyższenia Krzyża Św. w Rumi wraz z księdzem proboszczem udali się do Domu Seniora przy ul. Rajskiej, gdzie przebywa 25 pensjonariuszy z całodobową opieką lekarską. Średnia wieku osób tam przebywających to 77 lat. Przygotowane przez członków PZC spotkanie świąteczne sprawiło pensjonariuszom mnóstwo radości. Było wspólne śpiewanie kolęd i łamanie się opłatkiem. Wszyscy pensjonariusze byli zachwyceni i ochoczo uczestniczyli w zorganizowanym spotkaniu śpiewając kolędy – większość z pamięci, choć członkowie PZC przygotowali śpiewniki . Okazało się, że seniorzy świetnie znają teksty kolęd. Niektórzy  z pamięci potrafili zaśpiewać po 4 i więcej zwrotek. Na zakończenie członkowie PZC wręczyli każdemu świeczkę „Wigilijnego dzieła pomocy dzieciom” i umówili się wstępnie na kolejne spotkanie w ramach obchodów Dnia Dziadka i Babci.

Niestety w tej akcji nie mogli uczestniczyć wolontariusze ze Szkolnego Koła, ponieważ w tym samym czasie zbierali żywność w Biedronce w ramach ogólnopolskiej akcji Caritas „Tak, pomagam”. Już jednak wspólnie z członkami PZC myślą nad przygotowaniem kolejnej wizyty w styczniu.