Nastał czas wigilii w Domu Seniora na Fromborskiej. Wszyscy mieszkańcy, pracownicy i wolontariusze spędzamy go rodzinnie. Ubrani odświętnie, zasiedliśmy do pięknie nakrytego, białym obrusem, stołu. Śpiewaliśmy kolędy, wspominaliśmy tych, których już z nami nie ma, dzieliliśmy się opłatkiem.

Święta to wyjątkowy czas, kiedy swoją radością powinniśmy się dzielić z innymi, dlatego przy wigilijnym stole gościliśmy ks Biskupa Zbigniewa Zielińskiego, Dyrektora Caritas Archidiecezji Gdańskiej ks. Janusza Stecia, oraz ks. Jerzego Kownackiego, ks. Januarego Kownackiego, ks. Tadeusza Polaka oraz dyrektor Centrum Pomocowego Caritas im. Jana Pawła II- Annę Kostusik.  Wigilia rozpoczęła się występem Mieszkanek Pani Marii Poćwiardowskiej, Elżbiety Hoppe, Jadwigi Matczak. Panie przypomniały nam o tradycjach wigilijnych w krótkim przedstawieniu pt. ”Wigilia Polska”. Po skończonej wieczerzy mieszkańcy i wolontariusze otrzymali prezenty. Zapachniało świętami i Wszystkim udzieliła się świąteczna atmosfera. Myślę, iż dla wielu z nas był to wyjątkowy czas, pełen pozytywnych wrażeń i własnych refleksji.