Czas wakacji to w naszej placówce również czas „Nocek na Jesionowej”. Tym razem postanowiliśmy zorganizować dla starszej grupy „wieczór na Jesionowej”, podczas którego młodzież była w placówce cały dzień aż do późnego wieczora. Średnia grupa natomiast została w placówce aż do rana. Atrakcji było całe mnóstwo! Podczas zajęć w Centrum odbyły się liczne konkurencje, zabawa w „Familiadę”, wspólne gotowanie i smażenie gofrów, wyjście na ulubioną polankę, by pograć w piłkę nożną i „palanta”. Główną atrakcją natomiast było wspólne wyjście do Starego Miasta Gdańska, gdzie podziwiając starówkę wsłuchiwaliśmy się w uliczne koncerty, przypatrywaliśmy się występom kuglarza, oglądaliśmy statki zacumowane na Motławie. Kulminacyjnym momentem była kąpiel dzieci w gdańskiej fontannie, która wprawiła wszystkich w znakomite nastroje. Po powrocie i osuszeniu się, przebraniu, zjedliśmy pizzę, dzięki dofinansowaniu z Fundacji Carrefour. Dziękujemy za ten wspaniały dzień, wieczór, noc i poranek!