Na początku marca w grupie młodzieżowej Świetlicy rozpoczął się cykl warsztatów teatralnych „Chcę i mogę tworzyć Kulturę”, które są współfinansowane przez Urząd Miasta Gdańska – Biuro Prezydenta d/s Kultury.

Pan Tomasz Kobiela – aktor, który prowadzi warsztaty – po raz drugi będzie z nami przygotowywał sztukę, którą będziemy mogli w czerwcu Wam zaprezentować.

Grupa młodzieżowa, chcąc podzielić się swoją wiedzą, przygotuje z grupą młodszą przedstawienie, w którym niektórzy będą mogli również zaprezentować swoje talenty. W tym celu przygotowaliśmy wczoraj, 1 kwietnia, (i to nie był prima aprilisowy żart) Casting wyłaniający przyszłych odtwórców ról. Poważny Casting z jurorami i ocenami zrobił wrażenie. Każdy chciał wypaść jak najlepiej i wypadł 🙂. Przygotowany jest już scenariusz do przedstawienia (przez Karinę, która wcieliła się w rolę reżysera), role rozdane, a teraz czekają nas miesiące prób. Efekty przyjdą niebawem. Na dzień dzisiejszy wszyscy wykazują chęci i zaangażowanie. Oby tak do końca. Trzymam-y kciuki.

Dorota Janik

Wstawki ciotka-klotka