Dziś wspominamy naszą „Nockę na Jesionowej”, która rozpoczęła się konkursami w placówce. Grupa „Sparta” podzielona na podgrupy na początek wykonała fantazyjne słoiki, w które wkładaliśmy „punkty” w formie zapachowych pałeczek. Następnie grupy wzięły udział w zadaniu „kulinarnym”. Zadaniem było stworzenie dania z różnych produktów, które niekoniecznie do siebie pasują, m.in. był to popcorn, nutella, płatki śniadaniowe, keczup, musztarda i oliwa.. Młodzież podołała temu zadaniu i skonsumowała prawdziwie egzotyczną potrawę. Kolejnym zadaniem było ułożenie piosenki wraz z układem choreograficznym o naszej placówce. Po tych zadaniach, jak i po obiedzie, który został dofinansowany z Fundacji Carrefour, tudaliśmy się do Gdyni do Parku Linowego „Góra Harców”. Dzięki uprzejmości właścieli Parku nasza grupa miała mnóstwo frajdy z wspinania się na drzewa, sprawdzania swojej sprawności w pokonywaniu odległości między drzewami oraz huśtania na ogromnych bujaczkach. Po powrocie do placówki, wyjechaliśmy na spacer do Starego Miasta Gdańska, gdzie zobaczyliśmy z bliska wielki młyn oraz porobiliśmy sobie zdjęcia blasku nocnych świateł.