Rozpoczęcie spotkania miało miejsce 19 kwietnia o godz. 16 00 – powitanie zaproszonych gości przez Panią Dyrektor, Ewę Płotkę, później chwila rozrywki – przedstawienie w wykonaniu dzieci, które uczestniczą w zajęciach świetlicowych „ Czerwony kapturek – nowa historia” ;Piosenkę pt. „ Pięknie żyć” mistrzowsko wykonała Weroniki Kunkel wychowanka świetlicy . W drugiej części wszystkich gości zaskoczyła grupa dziennikarzy, którzy skrupulatnie przepytali obecnych gości, co wiedzą o świetlicy. W wywiadzie uczestniczył min. dyrektor, ks. Janusz Steć oraz Pan burmistrz, Albin Bychowski.
Wywiad przygotowany został przez wychowanków świetlicy. Na zakończenie posłuchaliśmy piosenki pt. „ Panie Boże dla Ciebie śpiewam” – w wykonaniu wychowanków świetlicy oraz chóru szkolnego oraz obejrzeliśmy prezentację multimedialną „ Kim zostanę w przyszłości”
W podziękowaniu za radość bycia razem zaproszeni goście otrzymali upominki wykonane przez dzieci świetlicy .
Serdecznie Dziękujemy za te chwile radości Wam drogie dzieci i Waszym wychowawcom! Zaproszeni Goście.