W pierwszy dzień ferii zimowych dzieci ze świetlic żukowskich bawiły się na VIII Balu Karnawałowym zorganizowanym przez nauczycieli i uczniów z Zespołu Szkół Zawodowych i Ogólnokształcących w Żukowie. Zabawa była super- jak zawsze! J W tym roku bal zorganizowany był w klimatach anielskich. Od tygodnia dzieci na zajęciach w świetlicach przygotowywały swoje stroje – anielskie skrzydła i oczywiście aureole – więc na sali było naprawdę odświętnie.

Bal rozpoczęliśmy o godz. 10.00. Przy wejściu do szkoły na każdą grupę czekali wolontariusze. Każda świetlica miała swoich opiekunów, którzy dbali o to, żeby dzieci dobrze się bawiły. Na sali powitała nas Pani Dyrektor – Gabriela Kowalska – zapraszając do wspólnej zabawy. I zaczęło się! Były tańce, konkursy, malowanie twarzy – co kto lubi! A jak konkursy, to i nagrody! Było o co walczyć! Wielu uczestników wyszło z balu z wejściówkami na lodowisko, a Magda i Beata ze świetlicy „ARKA” w Żukowie – wygrały zaproszenie na tygodniowe zajęcia warsztatowe w ramach programu „Ferie z wyobraźnią” (organizowanego przez Scenę Muzyczną Gdańsk), podczas których będą mogły m.in. wziąć udział w realizacji teledysku. Gratulujemy i czekamy na efekty!

Serdecznie dziękujemy wszystkim organizatorom Balu – Pani Dyrektor oraz wszystkim nauczycielom i uczniom, którzy zaangażowali się w przygotowanie i przeprowadzenie imprezy, a także Panu Tomaszowi – naszemu niezastąpionemu didżejowi – który dbał o to, żeby wszyscy świetnie się bawili. Szczególne podziękowania składamy Pani Ennacie Marchewicz – pomysłodawczyni i głównemu motorowi całego przedsięwzięcia.