5 pażdziernika wspomnienie Św. Siostry Faustyny. W tym dniu świętowali pracownicy i podopieczni centrum  Caritas jej imienia w Rumi. Okazją była przypadająca w tym okresie 14 rocznica powołania placówki.

Centrum Caritas im. Św. Faustyny przy ul. ks. L. Gierosa jest prężną placówką, prowadzącą Warsztaty Terapii Zajęciowej oraz Dom Dziennego Pobytu. Korzystają z nich zarówno osoby niepełnosprawne, jak i seniorzy. Podczas wtorkowej uroczystości, którą poprzedziała msza św. w kościele św. Józefa i Judy Tadeusza, wspomniano zdarzenia z kilkunastoletniej historii placówki. Wszyscy uczestnicy zapewniali, że zajęcia są ciekawe i pozwalają zdobywać różne umiejętności.

Po powrocie ze mszy św. na uczestników czekał poczęstunek. Po uczcie można było poruszać się w tańcu  podczas dyskoteki. Był czas na wspomnienia i dzielenie się wrażeniami. Były też żarty i dużo śmiechu. Dla podopiecznych Caritas zaśpiewały pięknie dziewczęta z zespołu „Etta” z Gimnazjum Salezjańskiego w Rumi.