Zapraszamy na spektakl SEKRET w wykonaniu młodzieży z naszej placówki oraz młodych bezdomnych osób, który odbędzie się w Tatrze Atelier w Sopocie, 18 listopada 2018r. o godzinie 14.30.

Twórcy przedstawienia to młode osoby bezdomne do około 40 roku życia oraz młodzież z Młodzieżowej Placówki Wychowawczej Caritas i młodzież z liceum sopockiego.
Przedstawienie dotyczy tematyki profilaktyki uzależnień. Pokazuje historię osoby, która zaczęła zażywać narkotyki i się stoczyła.
Tytułowy sekret odnosi się do tego, co może być taką tajemnicą, sekretem, że niektórym może się udać wyjść z ich złej sytuacji – chodzi o jakiś moment zwrotny w życiu i odnalezienie swojej wewnętrznej motywacji do zmiany.
Przedstawienie kierowane jest do młodzieży, aby ich przestrzec przed narkotykami, eksperymentowaniem, wchodzeniem na złą drogę. Drugą grupą są osoby bezdomne (w szczególności młode, bo zauważamy, że sporo takich osób się pojawia), żeby im pokazać, że można poukładać sobie życie na nowo i wyjść z błędnego koła.