W sobotę 15 grudnia w Gdańsku na Scenie Teatralnej NOT odbyło się spotkanie świąteczne dla dzieci ze świetlic żukowskich. Było nas bardzo dużo! To jedyna okazja w roku, kiedy spotykamy się wszyscy razem. Niełatwo znaleźć miejsce, które może nas pomieścić, bo razem z wychowawcami jest nas ok. 250 osób! A wiadomo, że przy takiej okazji zawsze zapraszamy też wyjątkowych gości, którzy wspierają nasze działania przez cały rok. Jak zawsze swoją obecnością zaszczycili nas Pan Buristrz – Wojciech Kankowski, Przewodniczący Rady – Witold Szmidtke, a także nasze zaprzyjaźnione Panie – Małgorzata Lewandowska, Katarzyna Gonia, Mariola Łukaszewicz, Gabriela Kapica, Katarzyna Grabowska-Sulka i Justyna Beyer-Rosener.

Podczas spotkania teatr lalek z Łodzi w przedstawieniu „Szydełkowa szopka Babci Klary” przypomniał nam historię Bożego Narodzenia. Było przy tym sporo śmiechu i dobrej zabawy! Zaraz po spektaklu nastąpiło to na co wszyscy – zwłaszcza ci najmłodsi – bardzo czekali. Na scenie pojawił się Święty Mikołaj. Miał przygotowane prezenty dla zaproszonych gości, wychowawców świetlic, no i oczywiście dla dzieci. Jak co roku wszyscy otrzymali dodatkowo upominki od Gminy Żukowo. Rozdawanie prezentów trochę trwało, bo Mikołaj każdego przepytywał czy aby na pewno był grzeczny w ostatnim roku.

Teraz przed nami przerwa świąteczna. Wszystkim życzymy dobrego przeżycia tego czasu – odpoczynku i spokoju, ale przede wszystkim prawdziwej radości Bożego Narodzenia!