W dniu 30.09 bieżącego roku w Centrum Pomocowym Caritas im. Jana Pawła II odbyło się szkolenie w ramach realizowanego zadania z zakresu rehabilitacji społecznej osób niepełnosprawnych. Projekt jest współfinansowany z przekazanych przez Miasto Gdańsk środków Państwowego Funduszu Rehabilitacji Osób Niepełnosprawnych. Było to jedno z dwóch szkoleń dla pracowników, wolontariuszy instytucji i organizacji pozarządowych wspierających starsze osoby z niepełnosprawnością. Temat szkolenia dotyczył ważnego zagadnienia dotyczącego metod pracy z podopiecznym agresywnym oraz zagadnień dotyczących przymusu bezpośredniego. Wszystkim uczestnikom dziękujemy za obecność. Jednocześnie informujemy, że kolejne szkolenie odbędzie się 21 października i będzie dotyczyło komunikacji interpersonalnej w relacji pracownik-mieszkaniec.

Szczegóły dotyczące kolejnego szkolenia: http://gdansk.caritas.pl/inneogloszenia/160/trening-umiejetnosci-komunikacyjnych-komunikacja-interpersonalna-w-relacji-pracownik-mieszkaniec/

Serdecznie zapraszamy!