Uroczystości odpustowe, które odbyły się  23 września 2015 roku, rozpoczęliśmy poranną Mszą Świętą koncelebrowaną przez sześciu przybyłych do nas księży. Było nam bardzo miło, że z okazji 13 rocznicy działalności  placówki pod patronatem św. Ojca Pio, mogliśmy gościć nie tylko Księdza Dyrektora, ale również księży z innych placówek Caritas, księży z zaprzyjaźnionej i współpracującej z nami parafii Dobrego Pasterza, a przede wszystkim prowadzącego Mszę Świętą księdza kanonika Tyberiusza Kroplewskiego z parafii św. Alberta w Gdańsku.  Cieszyliśmy się bardzo, że nie zapomnieli o nas również koledzy i koleżanki z innych placówek Caritas, oraz osoby korzystające na co dzień z zabiegów w Centrum.

Po liturgii z sentymentem wysłuchaliśmy znanych sprzed lat przebojów wykonanych przez zespół muzyczny CZAR-DASZ, składający się z uczniów z Zespołu Szkół Specjalnych nr 17 w Gdyni.  Następnie wszyscy goście zaproszeni zostali na domowy poczęstunek.

Dziękujemy wszystkim za pamięć i uczestnictwo w naszej uroczystości.