Mieliśmy dzisiaj przyjemność uczestniczyć w zajęciach prowadzonych przez Panią dietetyk. Dowiedzieliśmy się wielu nowych i ciekawych rzeczy. Nauczyliśmy się jak czytać etykiety, żeby wiedzieć, które ze składników danego produktu są szkodliwe dla naszego zdrowia. Przypomnieliśmy sobie jak wygląda piramida żywienia i co się znajduje na jej poszczególnych szczeblach. Wypisaliśmy produkty, które powinniśmy spożywać, a które są bogate w białko, witaminy, tłuszcze i cukry. Na koniec odbyła się mała degustacja, podczas której poznaliśmy m.in. smak stewii – zamiennika białego cukru. Nasza wiedza dotycząca zdrowego odżywiania została ustystematyzowana i poszerzona o nowe wiadomości.

Działania współfinansowane ze środków Kulczyk Foundation w ramach programu Żółty Talerz. Działania finansowane przez Caritas Archidiecezji Gdańskiej i Urząd Miasta Gdańsk.