To były bardzo przyjemne pakiety, bo walentynkowe! Mnóstwo serduszek w każdej postaci – kolorowanek, kartek walentynkowych, zakładek do książek, krzyżówek, rebusów, a nawet w kartach pracy do matematyki. Taka przyjemna tematyka na szczęście sprawia, że praca staje się łatwiejsza. Takie dni jak Walentynki to także okazja do tego, aby powiedzieć sobie coś miłego – każde dziecko otrzymało zatem tajemnicze wiadomości, zawierające same komplementy i dobre słowa. Lizaki i cukierki w kształcie serduszek były elementem, który obowiązkowo musiał znaleźć się w pakietach. Doceniliśmy także ostatni wkład w organizowane przez nas aktywności. Rozdaliśmy dyplomy za udział w konkursie kolorowanek antystresowych, których bohaterkami były sowy. Jeszcze raz gratulujemy Romanowi, Jarkowi, Basi, Kubie i Nikodemowi za wzięcie udziału w konkursie. Mieliśmy w tym czasie także dwoje solenizantów, Małgosię i Szczepana, którym przekazaliśmy urodzinowe prezenty i kartki z życzeniami. Wszystkiego najlepszego!

Działania finansowane przez Caritas Archidiecezji Gdańskiej i Gminę Miasta Gdańska.

Autor tekstu i zdjęć: Angelika Umińska

Świetlica Caritas im. bł. Alicji Kotowskiej