19 listopada 2008 Pani Maria Milińska, pensjonariuszka Centrum Pomocowego św. Ojca Pio w Gdyni obchodziła setne urodziny. Na ręce Jubilatki napłynęło wiele serdecznych życzeń, gratulacji i prezentów. O Pani Marii pamiętała najbliższa rodzina, pracownicy i pensjonariusze placówki oraz zaproszeni goście. Z życzeniami przybyli Ksiądz Ireneusz Bradtke – Dyrektor Caritas Archidiecezji Gdańskiej, Bernard Mathea – Dyrektor Wydziału Spraw Obywatelskich i Cudzoziemców Pomorskiego Urzędu Wojewódzkiego w Gdańsku, Małgorzata Kędziora – przedstawiciel Urzędu Miasta Gdyni, Jadwiga Stefaniszyn – przewodniczącą Rady Dzielnicy Gdynia Cisowa. Każdy z gości życzył Pani Marii zdrowia, radości i zadowolenia. Były kwiaty, prezenty i list gratulacyjny od Premiera RP Donalda Tuska. Oczywiście urodziny należało uczcić szampanem i pysznym tortem z setką świeczek. Jedyną zmianą była konieczność zmodyfikowania treści piosenki Sto lat, którą przemianowano na Dwieście lat, dwieście lat – niech żyje, żyje nam. Dwieście lat Pani Mario!