Dziś wieczorem odbyło się ostatnie spotkanie rejonowe dla członków PZC. We wszystkich sześciu spotkaniach w ciągu ostatniego tygodnia wzięło udział łącznie 159 osób z 57 Parafialnych Zespołów Caritas. Serdecznie dziękujemy wszystkim uczestnikom za wspólna modlitwę i późniejsze rozmowy. Szczególne podziękowania kierujemy do gospodarzy, którzy gościli nas w swoich parafiach, czyli członkom PZC z parafii pw. Trójcy Świętej w Gdańsku i w Wejherowie, Św. Antoniego Padewskiego w Gdyni, Św. Faustyny Kowalskiej w Rotmance, Świętych Apostołów Piotra i Pawła w Pucku oraz Św. Ojca Pio w Gdańsku Ujeścisko.

Pamiętając jak ważna jest formacja wszystkie spotkania rozpoczynaliśmy od uczestnictwa we wspólnej Mszy Św. odprawionej przez Księdza Piotra w intencji Parafialnych Zespołów Caritas. Potem w ramach części informacyjnej była okazja do podsumowania zrealizowanych w ostatnim czasie działań – w tym m.in. akcji „350 szalików pod choinkę”, w której członkowie PZC odegrali ogromną i nieocenioną rolę. Następnie omówiliśmy plan pracy na kolejne miesiące. Na zakończenie uczestnicy spotkania dzieli się swoimi pomysłami i dokonaniami z działań PZC.