W poniedziałek, 26 stycznia 2015 roku młodzież z SKC im. św. Joanny Beretty Molii z Publicznego Gimnazjum Nr 2 w Żukowie oraz młodzież z PZC im. św. Siostry Faustyny przy parafii pw. Miłosierdzia Bożego w Żukowie odwiedziła osoby chore, przebywające w Gdańskim Centrum Rehabilitacji w Dzierżążnie. Odwiedziny chorych z tego szpitala należą już do comiesięcznej tradycji żukowskich Kół Caritas. Jednak dzisiejsza wizyta miała wymiar szczególny – stała się okazją do świętowania Światowego Dnia Chorego, który obchodzimy 11 lutego każdego roku. Z tej okazji młodzież wręczyła hospitalizowanym i personelowi wykonane przez siebie małe upominki – serduszka  z papieru zawierające sentencję oraz „słodkie niespodzianki”. Wolontariusze przeszli przez cały szpital, od sali do sali, składając życzenia, rozmawiając oraz śpiewając kolędy.

Było to dla nas wszystkich bardzo ubogacające spotkanie! Chcieliśmy przekazać chorym odrobinę radości i dobroci, a mamy wrażenie, że to my otrzymaliśmy dużo więcej: serdeczność, wdzięczność i ciepło płynące z tak wielu serc, które potrafią cieszyć się z każdego najmniejszego odruchu naszych serc! Za dar tego spotkania jesteśmy bardzo wdzięczni i już przygotowujemy się do kolejnego wyjazdu!