Czy istnieje przepis na dobry weekend? My taki znamy! Wystarczy połączyć dobrą zabawę z odrobiną rywalizacji i towarzystwem najbliższych. Dobre humory gwarantowane. Sami mieliśmy okazję się o tym przekonać. Wraz z rodzicami i rodzeństwem pojechaliśmy na weekend do Warzenka. Wiedzieliśmy, że to będzie dobrze spędzony czas i nie pomyliliśmy się!

Już na samym początku czekały na nas ciekawe wyzwania, które udało się zrealizować dzięki zgranej współpracy. Był zadania dla sportowców i myślicieli. W każdym z nas włączył się duch rywalizacji, ale pamiętaliśmy o zasadach FAIR PLAY, bo przecież liczy się przede wszystkim dobra zabawa!

Po części konkursowej przyszedł czas na odpoczynek spędzany w gronie najbliższych. Mogliśmy wspólnie wybrać się na wycieczkę rowerową, pójść na spacer czy plac zabaw, bądź też popłynąc kajakiem! To ostatnie cieszyło się największą popularnością. Fajnie było razem z rodzicami wykorzystać ładną pogodę i popływać po jeziorze.

Wieczór upłynął nam na rodzinnym graniu w gry planszowe przy kominku. Nasi rodzice również chętnie wzięli w tym udział. Okazało się, że niektórzy z nich są mistrzami gry „5 sekund” i układania JENGI. Inni zaangażowali się we wspólne kolorowanie.

Po takich przygodach niechętnie wracaliśmy do domu. Podobał nam się czas spędzony wspólnie z rodzicami. Towarzyszyło temu dobra zabawa, rodzinna integracja i mnóstwo uśmiechu. Czas, w którym możemy pobyć razem, pobawić się, pożartować lubimy najbardziej. Ten wspólny wyjazd do Warzenka zapamiętamy na długo!

Wyjazd ten został zrealizowany w ramach projektu „Wypoczywam i bawię się bezpiecznie, prowadzenie zajęć profilaktyczno-rekreacyjnych dla dzieci i młodzieży” współfinansowanego przez Wojewodę Pomorskiego.