12 września odbyło się pierwsze po-wakacyjne spotkanie rodzinnej grupy Warsztatów Artystycznych zorganizowane przez Parafialny Zespoł Caritas przy parafii. pw. Podwyższenia Krzyża Świętego w Rumi. Wielką radość sprawiło nam przybycie do nas ks. Proboszcza Waldemara, który życzył nam dużo dobrych rzeczy. Czuliśmy się wyjątkowi po takiej wizycie. Ks. Proboszcz odmówił z nami modlitwę, po czym zabraliśmy się do pracy.
Tym razem dzieci wykonały przybornik na kredki i inne przyrządy potrzebne każdemu przedszkolakowi czy tez uczniowi. Radość była tym większa że przybornik był z motywem konika, który miał nam przypominać sielski czas wakacji, a jednocześnie niezbędnym narzędziem pracy na nadchodzący rok szkolny. Po skończonej pracy plastycznej uczyliśmy się kolejnego nowego tańca (znamy ich coraz więcej) – cieszymy się że z roku na rok przybywa nam umiejętności i jesteśmy przygotowani na wydarzające się okazje.