W naszej świetlicy w Widlinie postanowiliśmy w tym roku zorganizować imprezę z okazji Dnia Matki i ugościć nasze mamy. Długo zastanawialiśmy się nad realizacją (kiedy, co i jak?) ale udało się wreszcie ustalić wspólną wersję. Zabraliśmy się więc zaraz za zrobienie zaproszeń.  Następnie ułożyliśmy program i ustaliliśmy menu (było to naprawdę duże wyzwanie -z uwagi na ograniczone środki oraz umowę, że nie prosimy mam o przygotowywanie niczego w domu – no bo, co to za gościna, jak same sobie by musiały ją przygotować?). Oczywiście również z tym sobie poradziliśmy – będą wafle serduszka i sałatka ,,owocowa rozkosz” wykonane przez nas na świetlicy, a nawet galaretka i sernik na zimno zrobione przez Paulinę i Magdę w tajemnicy przed mamami…;-)

Po tych wszystkich przygotowaniach czas było odetchnąć przy jakiejś miłej zabawie… a następnym razem szybko odrobiliśmy lekcje, żeby wyruszyć na piknik – tu jednak też nie próżnowaliśmy, bo oprócz zabawy była też praca w terenie – czyli wielkie ustalanie i podział zadań dotyczących programu i przebiegu naszego Dnia Matki….

Impreza zalanowana jest na czwartek 23 maja na 18.00 – z pewnością damy znać jak się udało:-)