W drugim dniu czerwca w Centrum Pomocowym Caritas im. Św. Ojca Pio uczestnicy WTZ zorganizowali imprezę pożegnalną dla naszego wolontariusza z Francji, który pracował w naszej palcówce w ramach programu EVS. Brice Rouffignac spędził w Polsce dziewięć miesięcy, w tym czasie zaprzyjaźnił się z uczestnikami naszego warsztatu, uczył się języka polskiego oraz poznawał polską kulturę i obyczaje. Dał się nam poznać jako pogodna i otwarta osoba, wrażliwa na potrzeby drugiego człowieka a swoim poczuciem humoru niejednokrotnie poprawiał nam nastój. Ostatni dzień naszej współpracy był pełen humoru i bogaty w atrakcje a pogoda była jak na zamówienie. W tym dniu pożegnać się z Bricem przyszli także wolontariusze i przyjaciele naszego WTZ. Dziewięć miesięcy wystarczyło by zaprzyjaźnić się z naszym gościem i moment pożegnania bardzo nas wszystkich wzruszył. Jest nam bardzo miło, ponieważ Brice czuł się tutaj na tyle dobrze, że postanowił  wrócić do Polski tak więc mamy nadzieję, że  jeszcze się spotkamy.

Życzymy Mu powodzenia w realizacji planów i serdecznie dziękujemy za wspólnie spędzony czas!