Project Description

Informacje

Adres: Minkowice: 84-110 Krokowa, ul. Żwirowa 4; Łapino: 83-050 Łapino; ul. Sienkiewicza 50

telefon: Minkowice: +48/ 694 485 563; Łapino: + 48/ 694 485 562

fax: Minkowice: +48 58/ 67 37 222; Łapino: +48 58/ 683 69 32

Poradnie Pielęgniarstwa Środowiskowo-Rodzinnego działają na podstawie umowy na udzielanie świadczeń zdrowotnych w zakresie pielęgniarstwa środowiskowo – rodzinnego, zawartej pomiędzy Narodowym Funduszem Zdrowia a Niepublicznym Zakładem Opieki Zdrowotnej Caritas Archidiecezji Gdańskiej.

Poradnie zapewniają holistyczną, kompleksową, indywidualnie dostosowana opiekę nad pacjentem, promocję i profilaktykę zdrowia, podstawową diagnostykę, świadczenia rehabilitacyjne (ćwiczenia ruchowe, usprawniające) i lecznicze (m.in. iniekcje, kroplówki). Zabiegi realizowane są głównie w domu pacjentów, od poniedziałku do piątku w godzinach 8 – 18.

Rodzaje wykonywanych świadczeń:

• świadczenia profilaktyczne (między innymi: odwiedziny, edukacja, poradnictwo, kontrola leków, wizyty u noworodków),
  • świadczenia diagnostyczne (między innymi: pomiar RR, cukru, pobieranie krwi do badań),
  • świadczenia pielęgnacyjne (między innymi: opatrunki, toaleta, kąpiel, toaleta przeciwodleżynowa, zmiana cewnika, wymiana sondy żołądkowej, pielęgnacja odleżyn),
  • świadczenia lecznicze (między innymi: iniekcje domięśniowe, iniekcje dożylne, iniekcje podskórne, kroplówki, stawianie baniek)
  • świadczenia rehabilitacyjne (między innymi: ćwiczenia ruchowe, usprawniające).