W ubiegłym tygodniu gościliśmy u nas koordynatorów wolontariatu Caritas z różnych diecezji – a wszystko za sprawą spotkania podsumowujacego projekt „MŁODZI LIDERZY W AKCJI” finansowanego ze środków Caritas Polska. Przyjechała do nas Biała Podlaska, Zielona Góra, Kielce, Białystok, Pelplin, diecezja Zamojsko-Lubaczowska oraz Ks. Marek Dec – wicedyrektor Caritas Polska. Wspólnie spędzone dwa dni (15-16.03.) były okazją do zaprezentowania dwóch projektów zrealizowanych w ramach Programu współdziałania Caritas Polska z Caritas diecezjalnymi na lata 2017-2018, czyli projektu „MŁODZI LIDERZY W AKCJI” realizowanego przez naszą Cartias oraz projektu „MIŁOSIERNI DO KOŃCA” realizowanego przez Damiana z Caritas Decezji Kieleckiej. Był też czas na odwiedziny Centrum Wolontariatu na Jesionowej i spotkanie z wolontariuszami, a także – co niezwykle cenne – na wymianę doświadczeń, pomysłów i dobrych pratyk pomiędzy koordynatorami.