10.04.2009 na Jesionowej w Gdańsku wydawaliśmy paczki świąteczny przy znaczącej pomocy członkin Szkolnego Koła Caritas przy Giumnazjum nr 1 w Gdyni: Elmo (Sary) i jego wiernych asystentek Ady i Pauliny pod opieką ich opiekuna Andreasa Skuras. Najpierw wszyscy nosilismy paczki które przyjechały z hipermarketu Carrefour po czym Sara i Ada wydawały paczki potrzebującym a Paulina sprawdzała dokumenty. Paczki trafiły do najbardziej potrzebujących osób z Archidiecezji Gdańskiej. Dzięki ich pomocy praca szła sprawniej i szybciej.

Wolontariuszki z SKC przy Gimnazjum nr 1 w Gdyni

W tym roku część paczek przekazana został bezpośrednio potrzebującym a większa część zostanie przekazana za pośrednictwem Szkolnych Kół Caritas.
Tak naprawdę znów nie wydalibyśmy żadnej paczki bez pracy wielu osób: pracowników hipermarketu Carrefour, pracowników Caritas, młodzieży z placówki na Jesionowej, wolontariuszy SKC i wolontariuszy Centrum: Oli, Klaudii, Pauliny, Stasia, Marty, Marceliny i Patrycji.