Dnia 5 września 2013 r. nasza placówka obchodziła swoje coroczne Święto Patronalne, czyli odpust ku czci bł. Matki Teresy z Kalkuty. Punktem kulminacyjnym wydarzenia była uroczysta Msza św. koncelebrowana zarówno przez  Księży Dyrektorów  Caritas Archidiecezji Gdańskiej , jak i innych  zaproszonych kapłanów. We Mszy Św. uczestniczyli włodarze gminy Suchy Dąb i Cedry Wlk, kierownik GOPS- u , dyrektorzy szkół, rodzice naszych podopiecznych oraz wolontariusze i ich opiekunowie ze Szkolnego Koła Caritas. Po Mszy św. na wszystkich gości czekała niespodzianka. Otóż dzięki Bractwu Rycerskiemu KERIN  mieliśmy niepowtarzalną okazję przenieść się  w czasy średniowiecza i na chwilę każdy z nas mógł się zamienić w średniowieczną niewiastę bądź szlachetnego rycerza. Ogromne zainteresowanie ,szczególnie wśród mężczyzn wzbudził  pokaz sztuki walki średniowiecznej z udziałem mieczy, toporów i tarcz. Ten miły i bardzo  sympatyczny dzień zakończyła  wspólna biesiada przy stole. Dziękujemy wszystkim gościom zarówno tym , którzy byli z nami fizycznie, jak i tym którzy łączyli się z nami duchowo za życzenia i każde dobre słowo, które do nas skierowaliście.