W środę 27 lipca w naszym Centrum odbyła się długo oczekiwana tzw. „Nocka na Jesionowej”. Hasłem nocnej przygody w tym roku była: „Jesionocka”. Punktualnie o godz. 14.00 stawiła się „Anielska Kraina” oraz „Sparta” zaopatrzone w śpiwory, poduszki i koce. Nocną przygodę tradycyjnie rozpoczął krąg początkowy, na którym wspólnie zaplanowaliśmy przebieg zajęć. Po omówieniu planu, obie grupy stworzyły plakat „Jesionocki”, po czym oddały się swoim ulubionym zajęciom. Około godz. 16.30 rozpoczęły się zajęcia przygotowane przez wolontariuszkę Auricę, były to prasowanki koralikowe na tworzenie ozdobnej biżuterii. Po całym dniu zabaw, zjedzeniu wspólnie przygotowanego posiłku i przebraniu się w piżamy nastąpiła projekcja filmu, pt. „Rio”. Podczas filmu dzieci zajadały popcorn, paluszki i inne smakołyki. Po seansie i wieczornej toalecie wszystkich zmógł błogi sen. W czwartek po śniadaniu i kręgu końcowym, na którym podziękowano dzieciom i młodzieży za uczestnictwo w nocce i rozdano słodkie przysmaki, ok. 11.00 wszyscy rozeszli się do domów. Zajęciom towarzyszyło dużo śmiechu i zabawy, a my nie możemy się doczekać kolejnej nocnej przygody w naszym Centrum.