W dniu 22 stycznia 2015 roku, Warsztat Terapii Zajęciowej przy Centrum Pomocowym Caritas im. św. O. Pio odwiedził Dyrektor Oddziału Pomorskiego PFRON, Pan Dariusz Majorek.

Jednym z celów wizyty było uhonorowanie uczestnika WTZ, Michała Kruszniewskiego, nagrodą i dyplomem za drugie miejsce w XII Konkursie Plastycznym Sztuka Osób Niepełnosprawnych, którą zajął na etapie wojewódzkim. Przypomnijmy, że na etapie ogólnopolskim tego konkursu pod hasłem „Piękno natury”, Michał otrzymał miejsce pierwsze.

Nasz gość rozmawiał z uczestnikami Warsztatu Terapii Zajęciowej na tematy dotykające ich codzienności, twórczości, aktywizacji i przyszłości. W dyskusji wzięła udział także Pani Kierownik warsztatu, Dyrektor Centrum Pomocowego i instruktorzy terapii.

Dziękujemy za wizytę, za nagrodę dla Michała i za empatię Pana Dyrektora Pana Dariusza Majorka, która jest najlepszym dowodem, na to że rozumie On doskonale sytuację i problemy osób niepełnosprawnych i stale je wspiera.