W ramach treningu zawodowego Uczestniczki Projektu FURTKA do nowych możliwości ze ścieżki gastronomicznej przygotowywały tradycyjne potrawy wigilijne. Pod czujnym okiem p. Stanisława – trenera ścieżki gastronomicznej – powstawały wykwintne wigilijne specjały. Były więc kluski z kapustą, barszcz, pierogi w towarzystwie zeszklonej cebulki, wigilijny kompot z suszu, cała gama sałatek, ryby – w occie, w galarecie i w pomidorach i wiele, wiele innych pyszności. Wszystkie potrawy trafiły na wigilijny stół dla ubogich. Kiedy dodano jeszcze cytrusy i ciasto – nie brakowało już niczego z wigilijnego menu.
Zaproszonym do wspólnego wieczerzania gościom wszystko smakowało, więc najpierw żwawo konsumowali, a potem – gromko dziękowali.
Paniom z Furtki serdecznie gratulujemy gastronomicznego sukcesu!