Kwietniowy festyn weekendowy w Warzenku a zwłaszcza warsztaty, w których mogliśmy uczestniczyć pokazały, że w niektórych z nas drzemią prawdziwe talenty artystyczne. Jednak niezaleznie od tego, jakie prace tworzymy, przede wszystkim mamy z tego ogromną frajdę. No i powoli stajemy się ekspertami od haftu kaszubksiego. Najpierw było rysowanie i haftowanie, teraz przyszedł czas na malowanie na szkle.

Poniżej zamieszczamy kilka zdjęć z naszej świetlicy w Baninie, gdzie w ramach zajęć uczestnicy malowali na szkle motywy haftu kaszubskiego. Jak widać wszyscy z dużym zapałem i zaangażowaniem tworzyli swoje obrazy. Niektóre z nich będzie można z pewnością zobaczyć na wystawie prac, jaką planujemy zorganizować na zakończenie świetlic w czerwcu w Żukowie.

Zajęcia w świetlicach Caritas na terenie Gminy Żukowo realizowane są w ramach projektu „Mój region – w barwach, dźwiękach i smakach” współfinansowanego ze środków Urzędu Gminy Żukowo.