W dniu 21 marca 2013 roku, w czasie zajęć Świetlicowych (grupa młodzieżowa i kilka osób z grupy młodszej) pojechaliśmy do Świetlicy na Jesionowej na zajęcia wspinaczkowe. Gdy byliśmy juz na miejscu to przebraliśmy buty na sportowe. Jak juz byliśmy gotowi to pan instruktor pokazał nam jak się zakłada uprząż i nauczył nas podstawowych komend obowiązujących w trakcie wspinaczki. Gdy dostaliśmy pozwolenie, że możemy sie wspinać to każdy podszedł do wybranego przez siebie instruktora, nauczył się jak zawiązać poprawnie węzeł i mógł zacząć się wspinać. Robiliśmy wyścigi na ściance, a  w przerwach piliśmy ciepłą herbatę ( od c. Ali) i graliśmy w karty z ks. Piotrem. Było bardzo fajnie i w trakcie wspinania i przerw. Mamy nadzieje, że jeszcze kiedyś będziemy mogli się powspinać.

-Sylwia-

Zaś tydzień temu, w sobotę udało się na jeszcze raz pojechać na łyżwy – tym razem na Halę Olivia. Jak widać lubimy spędzać czas zdrowo i sportowo :).

-Kasztany-