Kontynuując cykl wypraw do ciekawych miejsc i ludzi Uczestniczki Projektu Furtka ze ścieżki opieki do osób starszych w minioną środę 22 października 2008 r. brały udział w przygotowaniach do Dnia Seniora. Impreza odbywała się w Dziennym Domu Pomocy Społecznej MOPS w Sopocie przy ul. Kolejowej. Udział poza podopiecznym DDPS w Sopocie brali też udział Seniorzy z innych placówek z terenu Trójmiasta.

Dzień Seniora, którego pomysłodawczynią była p. Danuta Sokołowska- Kierownik DDPS w Sopocie przyjął konwencję Balu Hawajskiego. Dominowały więc kwiatowe wieńce, kwiaty hibiskusa wpięte we włosy, a w menu: egzotyczne owoce pracowicie skrojone przez Uczestniczki Projektu.

Jak na bal przystało nie zabrakło dobrej muzyki- uroczystość uświetnił zaproszony przez organizatorów Balu Chór oraz zespół muzyczny.

Dla Uczestniczek Projektu była to niepowtarzalna okazja, by poznać specyfikę Dziennego Domu Pobytu, porozmawiać z podopiecznymi placówki, poznać od kuchni organizację takiego przedsięwzięcia.

Serdecznie dziękujemy p. Danucie Sokołowskiej za zaproszenie i życzliwość.