Święta zbliżają się do nas wielkimi krokami. W związku z tym podopieczni i wychowawcy z Młodzieżowej Placówki Wychowawczej już myślą o tym jak obdarować najbliższych, ale nie tylko. W tym roku postanowiliśmy włączyć się w akcję Robótka 2012. Jej ideą jest wsparcie podopiecznych Domu Pomocy Społecznej dla Dzieci w Niegowie.

Mieszkańcy tego domu święta spędzają poza swoim domem rodzinnym i chcąc umilić im ten czas zdecydowaliśmy się przygotować dla nich świąteczne pocztówki. Wszyscy ochoczo zabrali się do pracy. Nasza wyobraźnia nie znała granic i na koniec zajęć pochwalić się mogliśmy kolorową galerią kartek świątecznych. Drugim etapem pracy było wyszukanie z listy podopiecznych niegowskiego domu osób, do których napiszemy życzenia. Każda z kartek została imiennie zaadresowana i podpisana przez autora. Wszyscy chętnie zaangażowali się w te działania. Bo jak napisali organizatorzy akcji: „W takich chwilach najzwyklejsza kartka z życzeniami jest jak koło ratunkowe. Znak pamięci, nadzieja, miłość upchnięta          w         kopercie”.