Młodzież na medal

Gdy pojawiają się w Domu Hospicyjnym św. Józefa w Sopocie zawsze mają ze sobą mnóstwo prezentów. Dla mieszkańców naszego domu najważniejsi są jednak oni sami. Przychodzą przede wszystkim, by podzielić się swoim gorącymi sercami. Uczniowie z V liceum ogólnokształcącego w  Gdańsku Oliwie są wolontariuszami Szkolnego Koła Caritas.  Jako Przyjaciele Domu Hospicyjnego Caritas kilka razy do roku odwiedzają naszą placówkę. Zawsze z wielką życzliwością dzielą się swoimi umiejętnościami i talentami z naszymi domownikami. Tym razem śpiewali, tańczyli i dzielili się życzeniami. Przygotowali własnoręcznie wykonane kartki oraz zaprezentowali świąteczne przedstawienie.

Dziękujemy: Beacie Kąkol, Paulinie Deji, Marcie Świestowskiej, Paulinie Jarzembskiej, Agacie Leśniewskiej, Katarzynie Godeckiej, Monice Godeckiej , Justynie Kuchlin, Paulinie Kowalkowskiej, Adriannie Kamińskiej, Adamowi Niwińskiemu, Marcie Lubeckiej, Asi Jastrzębskiej, Uli Szymańskiej, Julii Bogdał oraz opiekunom SKC.

zdjecia: uczniowie V LO