Dzień 6 XII  był dla dzieci oraz wychowawców z Dobrej świetlicy dniem pełnym radości. Zajęcia rozpoczęły się od przygotowania rysunków dla św Mikołaja, którego każde z dzieci się spodziewało. Tematem prac była radość, którą wszyscy podopieczni chcieli się podzielić z gościem.  Mikołaj, którego wszyscy tak wyczekiwali przyszedł w towarzystwie dwóch pomocników. W role naszych gości wcielili sie uczniowie ze Szkolnego Koła Caritas z gimnazjum nr 8 w Gdańsku. Towarzyszyła im również Pani Bożena Rzepka, która na co dzień jest ich opiekunką. Wraz ze św. Mikołajem i pomocnikami oraz panią  Bożeną wypiliśmy ciepłą herbatkę oraz zjedliśmy ciasteczka.  Każde z dzieci miało okazję zaprezentować przygotowany przez siebie wiersz lub piosenkę za które zostało dodatkowo nagrodzone przez gościa. Po pożegnaniu Mikołaja  i jego towarzyszy dalsza część zajęć upłynęła na radosnych grach i zabawach.

Bardzo dziękujemy wszystkim członkom SKC z gimnazjum nr 8 za wypełnienie kosza Mikołaja słodkościami!