Tradycją naszego Szkolnego Koła Caritas (Gimnazjum nr 19 w Gdańsku) stały się „pracowite” Mikołajki. Jak co roku przygotowaliśmy przedstawienie dla dzieci pod tytułem: „Gdzie się podział Święty Mikołaj?”, które obejrzały dzieci z przedszkola Fantazja, mali pacjenci ze szpitala dla dzieci z niedowidzeniem mieszczącego się przy ul. Wejhera oraz najmłodsi uczniowie SP nr 44.

Choć w przedstawieniu brało udział 11 aktorek to wszyscy uczniowie naszej szkoły przyczynili się do umilenia tego dnia dzieciom, które odwiedziliśmy dzięki ofiarowanym czekoladom podczas szkolnej akcji „Czekolada od klasy”.

W dniu 5 grudnia odbyła się  także w naszej szkole mikołajkowa loteria fantowa. To także uczniowie gromadzili fanty. Dzięki zarobionym pieniądzom koło Caritas będzie mogło wspomagać potrzebujących z naszej szkoły.

Dziękujemy wszystkim zaangażowanym za wrażliwość i dobro bo dzięki Wam  Mikołajki były  nie tylko radosnym ale także pożytecznym dniem.