18 maja w Centrum Pomocowym Caritas na Fromborskiej, przypadają urodziny naszego patrona  św.Jana Pawła II. Z tej okazji odbył się koncert, w którym wystąpili uczniowie Szkoły Muzycznej II st., klasy skrzypiec. Inicjatorką spotkań w naszym Domu jest dr hab. Anna Mikolon. Uczniowie w osobach: Sary Mocarskiej, Antoniny Gryzio, Agaty Szabelskiej, Szymona Cygańskiego oraz Studentki Akademii Muzycznej- Joanny Żelazny, wystąpili z szerokim repertuarem: J.S. Bacha (Aria na strunie G, koncert a-moll cz. I, Ich folgedirgleichfalls), W.A. Mozarta (Aria MademoiselleSilberklang), P. Czajkowskiego (Dlaczego?), T. Perkowskiego (Uty japońskie),N.Paganiniego (Kaprys 19, La Campanella), H. Wieniawskiego (Legenda), J. Brahmsa (Scherzo c-moll).

Ogromnie się cieszymy, że mieliśmy możliwość wysłuchania koncertu tak barwnego, pełnego temperamentu i emocji, oraz  podziwiania niesłychanej precyzji młodych artystów. Bez wątpienia był to koncert pełen  pasji, który potrafił zaskoczyć nawet tych, którzy do muzyki poważnej podchodzą z rezerwą.