Korzystając z okresu wolnego od szkoły, ponownie zorganizowaliśmy w Centrum „nockę na Jesionowej”. Nasz dzień rozpoczął się we środę dnia 13 lutego, a zakończył się po śniadaniu, we czwartek o godzinie 10.00. Dzień rozpoczął się od posiłku, po którym świętowaliśmy urodziny Kariny i Oliwii. Po posiłku, na tz. „rundce” – omówiliśmy nasze nastroje , plan Nocki, a także symbolikę „Środy popielcowej”. Podczas czasu wolnego, dzieci oddawały się swoim ulubionym zajęciom :grze w piłkarzyki, gry zespołowe i zajęcia artystyczne. Ok. godz. 19.00, zaraz po kolacji i przygotowaniu posłań, rozpoczęły się zajęcia warsztatowe z Martiną, dotyczące kultury i zabytków Włoch, czyli kraju z którego pochodzi wolontariuszka. Na wszystkich ścianach Centrum zawisły zabytki Włoch, z któtkimi opisami, zadaniem dzieci było obserwowanie fotografii i zapamiętanie jak najwięcej faktów, dotyczących ich historii. Warsztaty zakończyła prezentacja Martiny na temat swojego kraju oraz Quiz  podsumowujący informacje. Nagrodzono osoby, które zapamiętały najwięcej znanych budowli i ciekawostek z życia Włochów. Po zajęciah, rozpoczęto pokazy filmowe. Maluchy obejżały film pt. „Rybki z ferajny”, starsze dzieci natomiast, VII część Harrego Pottera. Po seansach, dzieci zmorzył sen ,a po śniadaniu dnia nastepnego, wszyscy z uśmiechami na ustach rozeszli sie do domów 🙂