Dwa tygodnie to dużo czy mało? Dla Kasztanów to czas pełen aktywności i wspólnych wrażeń, które zostaną nam w pamięci na długo. Razem z naszymi rodzinami wykorzystaliśmy ostatnie dni dobrej pogody podczas wspólnej zabawy na drezynach. Nie obeszło się bez wspólnych rozmów i zabaw przy ognisku z kiełbaskami. Sprawdziliśmy również swoje zdolności manualne podczas warsztatów plastycznych, na których uczyliśmy się robić trójwymiarowe loga ze swoim pseudonimem i pudełka na drobiazgi. Deszczowe dni spędzaliśmy w lokalnej kręgielni, kinie lub na basenie, a gdy tylko pogoda zrobiła się ładna spacerowaliśmy po Gdańskiej starówce, bawiliśmy się w parkach i na faktorii. Ostatni dzień wakacji nie odstraszył nas deszczem, dlatego wybraliśmy się do Torunia. Wiemy już, skąd pochodzi nazwa miasta i kim był Mikołaj Kopernik. Widzieliśmy odcisk łapki XIII-sto wiecznego psa w cegle kościoła. Podczas wizyty w Żywe Muzeum Piernika Toruń  poznaliśmy sekretny przepis na toruńskie pierniki, a nawet upiekliśmy i udekorowaliśmy swoje własne!  Mieliśmy też okazję zobaczyć co kryje się 'poza horyzontem’  w Planetarium Toruń . Na koniec wspólnie spędzonego dnia, udaliśmy się do  Restauracji Mieszczańskiej u Gołębiewskich, gdzie zjedliśmy pyszny i zdrowy obiad.

Zorganizowaliśmy także rodzinną sobotę. Pojechaliśmy razem na drezyny. Ile było radości, śmiechu i dobrze spędzonego razem czasu to wiedzą Ci co byli.

Kasztanowe Wakacje Pełne Wrażeń dofinansowało Miasto Gdańsk – dziękujemy!

Kto ma ochotę bliżej wnikliwiej się tematom przyjrzeć zapraszamy na  nasz profil na Facebook.

-Kasztany-

Taki bogaty program mamy dzięki dofinansowaniu z Miasta Gdańska.

Realizujemy projekt Kasztanowe Wakacje pełne wrażeń oraz działalność placówki też jest finansowana z Miasta Gdańska.