Sierpniowe wakacje w Kasztanach były podzielone, w pewnym momencie nawet bardzo. Część z nas była na kolonii w Warzenku, cześć w Szwecji, a Ci co zostali w Gdańsku bawili się na miejscu. Miesiąc zaczęliśmy od wyjazdu do Jura Parku w Łebie. W Parku Jurajskim przeżyliśmy prawdziwą wycieczkę do przeszłości, cofnęliśmy się aż do epoki kredy. Zobaczyliśmy dinozaury w prawdziwych rozmiarach i jeździliśmy pojazdami Flinstonów.

Będąc w Świetlicy bawiliśmy się w małych kucharzy i przygotowywaliśmy sałatkę owocową, hamburgery czy gofry. Był czas na zabawę w wolne elektrony i na to byśmy sami zaplanowali nasz wspólny czas. Odwiedziliśmy także strefę Zabawy na placu EDUFUN- dmuchańce, zjeżdżalnie i kulki – mega fantastyczna zabawa.

Korzystając z bardzo dobrej pogody byliśmy na plaży, w Parku Regana, na placu zabaw w lesie i pobliskim boisku ;-). Zostaliśmy również zaproszeni na kręgle przez naszych przyjaciół ze Słonecznego Wzgórza. Dziękujemy – było fenomenalnie.

Przez cały lipiec braliśmy udział w zajęciach w ramach projektu Zrozumieć Sierpień – Skrzaty i Postulaty i to właśnie pod koniec sierpnia przyszedł czas na finał. Wakacje pożegnaliśmy już w czwartek ogniskiem i Ligą zadaniową w pobliskim ogrodzie ;-). Towarzyszyli nam nasi rodzice i było naprawdę cudownie. Taki prawdziwy koniec wakacji to już skończyliśmy pracowicie, czyli udział w akcji Szkolne Ołówki Caritas. Jak widać lubimy i umiemy się bawić ale również pracować na rzecz innych osób.

Wakacje się skończyły i czas do szkoły i jeszcze tylko wrzesień, październik, listopad, grudzień, styczeń, luty, marzec, kwiecień, maj, czerwiec iiiiiiiii znów będą wakacje.

-Kasztany-