Jak Wam mijają wakacje … niestety już prawie się kończą. U nas dużo się działo. Sierpień był aktywny.

Jak już wspominaliśmy poznajemy w te wakacje różne kraje. Były Niemcy i pyszne żeli; Czechy z krecikiem i waflami, Francja oczywiście z Wieżą Eiffla – także pozostajemy w Europie.

Jeśli Europa to również Polska i nasze okolice.

W ramach wycieczek po okolicy byliśmy w ZOO, w Parku Oliwskim i na Pachołku – mamy nadzieję, że Wam też udało się trochę „schodzić” nasze piękne okolice. Odwiedziliśmy także Papugarnię oraz chodzilismy na basen i … po długiej przerwie poszlismy do kina.

Odwiedziliśmy też dwa razy Warzenko – gdzie pływaliśmy na kajakach, tworzyliśmy piękne dekoracje oraz jak zawsze świetnie się bawiliśmy.

AAAAAAAAAAAA… prawie zapomniała, że Ks. Wiesław zaprosił nas do Wejherowa i oprowadził po swoim mieście. „Czuję się jak za granicą tylko napisy są po polsku” – to Krystiana, a ja czułam się podobnie. Cisze, spokój, jakoś tak lekko się oddychało – klimatyczne miejsce. Byliśmy na Kalwarii, na Rynku oraz w przepięknym parku gdzie pływały czarne łabędzie.

Zostało już tylko kilka dni wakacji … wykorzystajmy je jak najlepiej.

Kto ma ochotę bliżej wnikliwiej się tematom przyjrzeć zapraszamy na  nasz profil na Facebook.

-Kasztany-

Fot. M.P.; A.Sz-G; J.L.

Działalność placówki sfinansowano ze środków Miasta Gdańska.