Pierwszy tydzień ferii był dla nas jedną wielką zabawą! Ale drugi tydzień też był pełen niespodzianek… I to jakich! Przypomnieliśmy sobie o Xboxie i grach tanecznych! Urządziliśmy mały turniej, który oprócz rywalizacji dostarczył nam dużo śmiechu. Tak polubiliśmy konkurowanie między sobą, że przenieśliśmy je na kręgielnię! W kilkuosobowych drużynach staraliśmy się wyłonić najlepszych w tę grę. Rywalizacja była zacięta! Na najlepszych czekały oklaski i gratulacje a na wszystkich…pyszna pizza! W tym tygodniu uczestniczyliśmy również w balu, który zorganizowała świetlica Słoneczne Wzgórze. Takie spotkanie to dobra okazja do rozmów i zabaw z koleżankami i kolegami z innych świetlic. Największa niespodzianka czekała na nas w czwartek…upragnione NOCOWANIE w świetlicy! Długo na to czekaliśmy! Zaczynaliśmy wątpić w to, czy się w ogóle odbędzie. Ale jak nasze ciocie coś obiecają… to dotrzymują słowa! Zanim ułożyliśmy się wygodnie w śpiworach, by rozpocząć maraton filmowy, pojechaliśmy do Parku Oliwskiego obejrzeć świetlne iluminacje. Byliśmy pod ogromnym wrażeniem! Taki spacer na świeżym powietrzu dobrze nam zrobił przed filmami. Przed nami weekend, a zaraz po nim powrót do rzeczywistości: plecaki, książki i prace domowe znów będą naszą codziennością… Ale wiecie co…? Mieliśmy super ferie!

-Kasztany-