W ostatnią środę dzieci z Jesionowej przeżywały dzień pełen wrażeń. Najpierw zajęcia z hip-hopu – ostatnie spotkanie z mistrzem parkietu Batmanem, z którym wychowankowie z Jesionowej oraz MPW w Sopocie spotykają się już kilka tygodni. Nauka kroków, wyczuwanie rytmu i dbanie o „bounce” – bardzo intensywne 45 minut tańca. Tego dnia lekcja trwała krócej niż zwykle z powodu kolejnego wydarzenia, jakim był spektakl przygotowany przez Kasztany „Kopciuszek co lubi ciuszek”. Tuż po 18 stej wszyscy goście Domu Kultury w Stacji Orunia na kilkadziesiąt minut zapomnieli o rzeczywistości przypatrując się niecodziennej wersji znanej bajki dla dzieci. Wartka akcja, mnóstwo gagów i dowcipów sytuacyjnych, brawurowa gra aktorska młodych aktorów, całość przygotowań iświetne wykonanie sprawiła, że zarówno dzieci, młodzież, jak i dorośli wolontariusze i wychowawcy podczas jednego spektaklu uśmiechali się lub śmiali więcej niż w ciągu całego tygodnia.Gratulujemy Kasztanom świetnego pomysłu i znakomitego przedstawienia i już jesteśmy ciekawi, co nas czeka na Stacji Orunia w czerwcu następnego roku:)