W ubiegły czwartek – 10 listopada – odbyło się wspólne jesienne sprzątanie Centrum Wolontariatu. Pomimo typowo jesiennej aury i coraz szybszego zapadania ciemności , u nas było aktywnie i gorąco.

Przybyło trzynaścioro wspaniałych wolontariuszy. Najpierw sprzątaliśmy podwórko. W kilka chwil  w iście gorącej atmosferze suche liście wokół praktycznie same znikały. Później utworzyliśmy dwie grupy, z których pierwsza zajmowała się sprzątaniem magazynu, zaś druga – przygotowaniami do remontu.

Przy dobrej współpracy naszej fantastycznej młodzieży, bardzo zręcznie i płynnie wszystko się udało. Przygotowania do remontu także posunęły się (znacznie) do przodu. Drabiny śmigały po korytarzach. Radość ze wspólnie i pożytecznie spędzonego czasu oraz energia, którą te kilka godzin pałaliśmy wszyscy, z pewnością przysporzy nam dobrego nastroju na następne dni.

Miłym akcentem po dobrze wykonanej pracy było urodzinowe STO LAT dla Oli – jednej  z wolontariuszek – i oczywiście pyszne ciasto.

Wszystkim naszym kochanym wolontariuszom Serdecznie Dziękujemy !!!!

– Agnieszka