W zeszłym tygodniu obchodziliśmy dzień św. Andrzeja  znanym też jako Jędrzejki lub Jędrzejówki. Dzień ten jest specjalną okazją, aby pożegnać czas radosnych zabaw przed nadchodzącym adwentem.  Szaleństwa i harce jędrzejkowe umilał nam nasz nieoceniony przyjaciel naszego Domu –  muzyk pan Lech. Mieliśmy też wyjątkowych gości z WTZ z Somonina. Nasze taneczne pląsy  urozmaicane były przez  różnorodne magiczne zabiegi  tj.- wróżbę z butów, która pozwala ustalić kto w przyszłym roku jako pierwszy wstąpi w związek   małżeński, – wróżbę z kapelusza,  polegająca  na losowaniu kartek  z mottami życiowymi  oraz oczywiście lanie wosku i wróżenie z kart. I tak przez kilka godzin bawiliśmy się przy akompaniamencie  spontanicznego śmiechu, oklasków i muzycznych hitów. A teraz przepełnieni pozytywną energią , możemy stawić czoła długim, zimowym  wieczorom i temu co niesie z sobą przyszłość ukazana we wróżbach:)