Drugi turnus tegorocznego zimowiska w Warzenku rozpoczął się 04.02.12, a zakończył 10.02.2012 r. Wzięło w nim udział 94 dzieci, oraz 13 osób z kadry, w skład której wchodziło 8 wychowawców, 3 pomocników, Ciocia Piguła i Ciocia Kierownik.

Atrakcji na cały tydzień było co nie miara. Podobnie jak na pierwszym turnusie, największą niespodzianką było lodowisko. Pogoda sprzyjała, dzięki czemu z lodowiska można było korzystać praktycznie przez cały okres trwania zimowiska, co sprawiało dzieciom dużo radości. Lekcje jazdy na łyżwach okazały się strzałem w dziesiątkę, gdyż już po zaledwie kilku wskazówkach udzielonych przez instruktora dzieci coraz lepiej radziły sobie, a istotna jest informacja, że spora część maluchów pierwszy raz miała możliwość pojeździć na łyżwach. Zaśnieżone okolice wokół ośrodka w Warzenku okazały się być idealne do zjazdów na sankach.

Z możliwości skorzystania z lekcji jazdy na łyżwach, jak i szybkich zjazdów na sankach cieszyły się równie mocno dzieci, jak i kadra, która chętnie uczestniczyła w zajęciach, łącząc obowiązki z przyjemnością. Do Warzenka zawitało również wielu gości, umożliwiając dzieciom spędzenie czasu w nietypowy sposób. Zajęcia z psami Haski oraz zajęcia militarne z grupą 3B1M Thundering Third znalazły wielu zwolenników. Sporym zainteresowaniem cieszyły się również warsztaty taneczne, które przeprowadził dla dzieci Mateusz zwłaszcza że na zimowisku mieliśmy wielu amatorów tańca.

W zimowe wieczory najbardziej wyczekiwane okazały się dyskoteki, ale znalazł się również czas na inne atrakcje, m.in. seanse filmowe czy pokaz młodych talentów.

Wolontariuszka Mirka