Caritas Archidiecezji Gdańskiej zaprasza na drugą edycję BIEGU DROGĄ DOBRA

22.09.2019 r. (niedziela) w Bąkowie, ul. Otomińska (gm. Kolbudy)

w godzinach 9:00 – 15:00

Po raz kolejny będzie to wydarzenie sportowo-rekreacyjne dla całych rodzin, w tym także dla osób z niepełnosprawnościami i seniorów. Zapraszamy do obejrzenia wideo relacji z ubiegłorocznej edycji Biegu Drogą Dobra w serwisach youtube.com oraz polnocna.tv: https://www.youtube.com/watch?v=GdQKtEJ8rNE http://www.polnocna.tv/vid/20607-bieg-droga-dobra-w-gminie-kolbudy

Impreza główna:

BIEG DROGĄ DOBRA 10km

z elektronicznym pomiarem czasu (dla uczestników przygotowaliśmy atrakcyjny pakiet startowy, medale na mecie i puchary z upominkami dla zwycięzców poszczególnych kategorii wiekowych)

Chcemy promować dobro w kilku najważniejszych wymiarach:

Ø dobro względem siebie (aktywność, zdrowy styl życia, życie bez używek), Ø dobro względem innych ludzi (działania charytatywne), Ø dobro względem przyrody (życie w zgodzie ze środowiskiem)

Opłata startowa wynosi 20 zł i w całości przekazana zostanie na cel charytatywny tegorocznego Biegu, jakim jest wyposażenie placówek, w których na co dzień przebywają osoby starsze, schorowane i niejednokrotnie samotne – podopieczni gdańskiej Caritas. Dzieci, młodzież i osoby z niepełnosprawnościami są ZWOLNIENI Z OPŁATY STARTOWEJ!

Link do zapisów: https://elektronicznezapisy.pl/event/4059/strona.html

Wydarzenie na Facebook’u:

PRZEBIEG WYDARZENIA I HARMONOGRAM:

Biuro Zawodów i szatnie – Tereny rekreacyjne Gminy Kolbudy w Bąkowie ul. Otomińska (Współrzędne bazy biegu: 54.294219, 18.526611)

Start i Meta – Tereny rekreacyjne Gminy Kolbudy w Bąkowie ul. Otomińska Start Biegu głównego: godzina 11.00, zawodnicy winni ustawić się w strefie startowej o godzinie 10.50.

• 9:45 – 10:30 – biegi dziecięce i młodzieżowe oraz bieg dla osób z niepełnosprawnościami
  • 11:00 – Bieg główny na dystansie 10 km (pętla crossowa po nawierzchni szutrowej w malowniczych okolicznościach przyrody Rezerwatu Bursztynowa Góra)
  • 11:05 – marsz Nordic Walking na dystansie 5 km
  • 12.30 – 13.00 – wyniki zawodów i wręczenie nagród

ATRAKCYJNE WYDARZENIA TOWARZYSZĄCE (podobnie jak w roku ubiegłym 😉

• Strefa Dobra
  • Strefa Aktywności
  • Strefa Eko
  • Strefa Profilaktyki
  • pyszny poczęstunek 😉

Zapisz się na bieg już dziś! Ilość miejsc jest ograniczona! Do zobaczenia 22 września 2019!

Mówią o nas : https://m.radiogdansk.pl/pomorze-biega/item/97450-charytatywny-bieg-droga-dobra-wystartuje-22-wrzesnia-w-bakowie-kolo-gdanska?fbclid=IwAR11QldqFqVliBmrg1Us0qJZBmB9F2Z0UC1LmwQXaescXVQR_0PNg0nN0vY